Vi bygger lavenergi træhuse i særklasse

Bofællesskabet Svalin 

Danmarks største aktivhus projekt bygget i træ.

"Bofællesskabet Svalin består af 20 klyngehuse og et stort fælleshus i Trekroner ved Roskilde. Træhusene er bygget som Danmarks største aktivhus projekt, dvs. miljøvenlige træhuse med jord- og solvarme og solceller, der producerer mere energi end husets beboere skal bruge på årsbasis"  Kilde: Svalin


Projektet faldt i god tråd med den ekspertise vi har i forvejen med at bygge lavenergihuse i træ, så dette var ikke den største udfordring - det var til gengæld arkitekturen. Men som det kan ses på billederne i galleriet, er resultatet gennemført og opsigtsvækkende.

Vi udviklede og tegnede elementerne i samarbejde med Svalins arkitekter og ingeniører, og ligeledes stod vi for transport til, og opsætning af elementerne på byggepladsen. Herefter overtog hovedentreprenøren opgaven med ud- og indvendig færdiggørelse af træhusene.

Bofællesskabet var klar til indflytning i påsken 2013, og er helt klart et projekt, som var både udfordrende og spændende for os, at være med i. Dette projekt har vist os, at vi mestrer ny og anderledes arkitektur, og hvad heraf følger af byggetekniske udfordringer, så længe byggematerialet hovedsagligt er træ, og det er klima- og energivenligt byggeri der er tale om.

arrow up

arrow down